Woensdag 27 augustus

Park Inn Hotel bij Schiphol

1 Uitzicht hotel Park Inn

Na een stressvolle tijd met veel voorbereidingen en uiteraard ook andere verplichtingen, zoals de honden naar de logeerplekken brengen, is de vakantie begonnen. Het is langzamerhand een (prima) gewoonte geworden om de nacht voor we gaan vliegen een kamer te boeken op-(Citizen hotel) of bij Schiphol. Het gemak van Citizen hotel is, dat je in de lobby de bagage op een karretje gooit en je op je gemak naar de vertrekhal wandelt.

Maar dit keer vonden we op Hotel.nl een perfecte aanbieding van Park Inn, direct naast het vliegveld in Schiphol-Rijk, inclusief een ontbijt buffet. Shuttle afstand 10 minuten en we vliegen pas in de middag, dus geen haast. Madou’s ouders Yvon en Ruud hebben ons gebracht (dank jullie wel) en na een heerlijke Chicken Thai Curry en een Fisherman Basket zitten we nu in de mooie kamer naar een mooie lucht achter een snelweg te kijken. Geen koffer- en andere stress meer, perfect zo.

Ik kreeg net een mailtje van Leonard Little Finger met wie we een principe afspraak hadden in zijn schooltje bij Oglala. Het blijkt dat de ’13 indigenous grandmothers’ naar de Black Hills komen en daar horen o.a. een bezoek aan Bear Butte, Crazy Horse en Devils Tower bij. Little Finger is bij deze ‘excursies’ uitgenodigd en ik ga proberen of we er met ons groepje ook iets van kunnen/mogen meemaken. Jaren geleden heb ik één van hen, Mona Polacca ontmoet in Den Haag tijdens een bijeenkomst georganiseerd door de NCIV. Wie weet is ze ook aanwezig bij deze excursies.

Morgen, 28 augustus om half twaalf verzamelen we bij de counter van Icelandair en dan gaat voor de hele groep de reis beginnen. Helaas zijn we met negen in plaats van elf deelnemers. Dick werd ernstig ziek en heeft al eerder moeten afhaken. Intussen gaat het een stuk beter met hem en hij zal een volgende keer meegaan. Charlotte heeft om een onverklaarbare reden geen visum kunnen krijgen omdat ze bij een eerder bezoek aan de VS een kleine regel had overtreden. Men is erg streng geworden. Zij kan dus helaas ook niet mee. Heel jammer, omdat ze graag de gebieden had willen bezoeken waarover ze in haar Master scriptie had geschreven.

We gaan proberen iedere dag een kort verslag te schrijven met een paar foto’s. Houd dus de site of Facebook in de gaten.

Leo

Park Inn hotel

 

Share