Bagage

Hieronder vind je informatie over de bagage, wat je wel /niet kunt meenemen. Maar de regels veranderen nogal eens, dus controleer deze voor alle zekerheid bij de luchtvaart maatschappij.

Extra grote koffers zijn tegenwoordig niet meer nodig. Een aantal jaren geleden mocht je naar de VS nog twee koffers meenemen van ieder 32 kg. Een koffer van maximaal ca 60 cm/60 liter is tegenwoordig groot genoeg. Het maximale gewicht dat je nu nog mee mag nemen is maar 23 kg (50 Amerikaanse ponden).  (Het zal niet lang meer duren voor je voor elke koffer zal moeten betalen. De KLM is hier al mee begonnen). Daarentegen mag de handbagage zwaarder zijn, soms tot 18 kg. Gebruik hiervoor een wielkoffertje/rugzakcombinatie. Een rugzak zonder wieltjes met 15-18 kg spullen erin is een ellende bij het overstappen. Je sjouwt je een breuk. Ook lastig in het bagagerek van het vliegtuig. Pak eventueel een kleine rugzak in de koffer of draag het mee als ‘personal item’. Hierin kan dan de laptop, een camera, wat snacks voor onderweg enzovoort. Overzicht zie onderaan deze lijst.

Een kleurige (kruis)spanband om de koffer werkt goed bij het herkennen en eventueel terugvinden van de bagage. Geen dure, want de kans dat ie bij tussentijdse controle achter de schermen kwijtraakt is aanwezig. Het is een idee om een foto te maken van de gesloten en open koffer, voor het geval de koffer kwijt raakt. Daar hoop je niet op uiteraard, maar het gebeurt toch vrij regelmatig.

Pak in de handbagage in ieder geval een verschoning en toiletspullen, voor het geval de koffer te laat aankomt. DOE ABSOLUUT GEEN SCHERPE VOORWERPEN IN DE HANDBAGAGE. Het wordt in beslag genomen en je bent het echt kwijt. Zorg ook voor eventueel reis tabletjes (primatour werkt uitstekend), melatonine om te kunnen slapen en dagelijkse medicijnen.

Er mogen nog steeds geen vloeistoffen worden meegenomen in het vliegtuig. Koop je sterke drank bij belastingvrije winkels, dan worden deze verzegeld afgegeven bij het vliegtuig. Verder mogen shampo’s en dergelijke alleen in kleine hoeveelheden (maximaal 100 gram per stuk) worden meegenomen. Alles verpakt in een afsluitbaar plastic zakje.

Niet te veel, want bij de Walmart kosten dit soort zaken een schijntje. Ook kleding is hier voor een redelijke tot lage prijs te koop. Door de lage dollar is het de moeite waard om bijvoorbeeld goede spijkerbroeken in de VS te kopen, voor minder dan de helft dan wat je hier betaalt. Denk er wel aan dat bij alles wat je in de VS koopt, er staats belasting komt. Dat kan tussen 4 en 12 % zijn. Behalve in Montana, daar is nog geen staats belasting.

Share

Ontdek cultureel Amerika – ontmoet de indiaanse cultuur van vroeger en nu